Chokladganache
4 Dec 2017
Chokladganache
Tips: Ingredienser:
Chokladganache är pertekt att fylla eller täcka
tårtor med. Låt stå I rumstemperatur så blir ganachen smidig att jobba med.
Ingredienser
• 300g fin mörk choklad (vill man ha en
ljusare så välj din egen favorit
men tänk kvalitet)
• 100g smält smör
• 2d1 vispgrädde
(för såsigare konsistens ta 3,5 dl grädde
1 dI socker
Gör så här
1. Ställ fram smöret så att det blir rumstempererat.
2. Hacka chokladen och häll den i en rymlig skål.
3. Koka upp grädde och socker och häll över chokladen.
4. Rör tills chokiaden smälter. Tillsätt smöret och blanda till en jämn
och glänsande smet.
5. Servera direkt till glass, hallon eller använd som dipp till färsk frukt.
choklad har öppnat
1 Nov 2013
Här öppnar vi nu Choklad!
Och passar på att testa hur det känns med en blogg som denna.
Tack till alla som länkat till och och som kommer att länka till oss, det ökar vår synlighet och sprider chokladens budskap.
Godis